برگرفته ازکتاب کسب وکارموفق چگونه

 

زندگی فرد توانمند دارای چه ویژگی‌های است آنها چه می‌باشد توضیح دهید؟

1- زندگی آگاهانه

آگاهی بالاترین تجلی زندگی است. هرچه آگاهی بیش‌تر باشد، زندگی متعالی‌تر می‌شود. کسی که محیط خود را بهتر بشناسد، بهتر می‌تواند در آن زندگی کند. همچنین آگاهی اگر به عمل منتهی نشود نوعی باخت است. زندگی آگاهانه چیزی بیش از دیدن و دانستن است، زندگی آگاهانه یعنی بر اساس آنچه می‌بینیم و می‌دانیم عمل کنیم.

2- خودپذیری

خودپذیری تمرکز و توجه به خویش است، برای خود بودن و در مقام تایید خود سخن گفتن است. برخی اشخاص گاهی در مقام نفی خود هستند. خودپذیری یعنی ارتباط مخرب با خویش را کنار گذاشتن، خودپذیری، پیش شرط رشد و تحول است. خودپذیری مستلزم صحبت است. با خودپذیری، افراد با خود به ارتباط بهتری می‌رسند، به باور خود توانمندی می‌رسند و اگر احساس کنند که چیزی در آنها هست که آن را دوست ندارند، راحت‌تر می‌توانند آن را حذف کرده و خود را تغییر دهند.

3- مسئولیت در قبال خود

در قبال زندگی و مسئولیت خود، قبول مسئولیت می‌کند. باور دارد که اگر خواسته‌ای دارد، مسئولیت تحقق این خواسته صرفاً بر دوش خود او است، وظیفه خود می‌داند که برنامه عملی برای تحقق خواسته‌های خویش تدوین کند. کسی که هدف مولد و سودمند نداشته باشد، می‌تواند در قبال خود احساس مسئولیت کند. انسان با کار کردن از موجودیت خود حمایت می‌کند و با پرداختن به کارهای هدفمند به انسان بودن خود می‌افزاید.

4- زندگی هدفمند

 زندگی هدفمند مستلزم داشتن نظم و انضباط است. داشتن نظم و انضباط شخصی بدین معنا است که رفتار خود را در خدمت هدف‌های خاص قرار دهیم. نظم و انضباط شخصی وسیله‌ای در خدمت تحقق هدف است. زندگی هدفمند و منضبط بدین معنا نیست که به خود فرصت استراحت ندهیم، برای خود آرامش را در نظر نگیریم، بلکه منظور این است که اقداماتمان آگاهانه باشد و بدانیم که پرداختن به این فعالیت‌ها اقدامی سالم و مناسب است.

5- انسجام شخصیتی

منظور از انسجام شخصیتی این است که ایده آل‌ها، باورها، معیارها، برداشت‌ها و رفتارهای ما از همخوانی برخوردار باشند. بنابراین انسجام به معنای، سازگاری رفتار با ارزش‌ها و ایده‌آل‌ها با اعمال است. وقتی رفتار فرد با قضاوتش از آنچه درست است در تضاد باشد، اعتماد به نفس او از بین می‌رود و در نتیجه کم‌تر به خود احترام می‌گذارد.

6- ابراز وجود (قاطعیت)

قاطعیت عبارت است از گرفتن حق خود و ابراز افکار، احساسات و اعتقادات خویش به نحوی مناسب و صادقانه به صورتی که حقوق دیگران زیر پاگذاشته نشود. قاطعیت به معنای بهره‌کشی از دیگران نیست بلکه به معنای محافظت از خود و دیگران است.