برگرفته از کتاب مدیریت کسب و کار

 

جهان به سمت کدام اقتصاد در حرکت است؟

جهان به سمت اقتصاد کارآفرینی در حرکت است و شِرکت­های جدید در دنیا با سرعتی بی­سابقه با استفاده از فنّاوری اطلاعات و ارتباطات و خلاقیّت و نوآوری درحال توسعه­اند.

اثر کارآفرینان در کشور چه می­باشد؟

کارآفرینان در یک کشور، موتور حرکت توسعۀ اقتصادی و عوامل اصلی ایجاد خلاقیّت و نوآوری هستند، گرچه انگیزه فعالیت­های کارآفرین نفع شخصی است، ولی ایجاد فضای مناسب توسط دولت، سرمایه­گذاران، مؤسسات اقتصادی، بانک­ها و ... برای کارآفرین در کشور منابع ملی عظیمی به دنبال دارد.

کارآفرینی چه فایده­ای دارد؟

کارآفرینی سه فایده مهم دارد. نخست باعث ثروت و رفاه برای جامعه می­شود، دوم باعث نوآوری اساسی واصلی یعنی نوآوری­های تأثیرگذار در عرصه اقتصادی و اجتماعی است و سوم باعث اشتغال مفید و مولد پایدار می­شود.

مهمترین اثرات کارآفرینی چه می­باشد؟

کارآفرینی در زمینه­های مختلف می­تواند اثرات مثبت، مفید و سازنده­ای داشته باشد که از جمله مهمترین این اثرات عبارتند از:

1-   کارآفرینی موجب اشتغال می­شود:

 زمانی که کارآفرینان یک شغل جدید را شروع می­کنند، حداقل به یک یا دو کارمند استخدامی می­کنند. در مقابل وقتی فعالیت کارآفرینی یک جامعه آهسته شود، نرخ بیکاری آن جامعه افزایش می­یابد. وقتی اشخاص شاغل باشند، قادر به تأمین نیازهای خانواده خود از نظر تغذیه، مسکن، بهداشت، درمان و تحصیل بوده و از طریق پرداخت مالیات بر درآمد کمک بزرگی به دولت می­کنند.

2-   کارآفرینی کیفیت زندگی را بهبود می­بخشد:

کارآفرینان پیوسته در حال ابداع و توسعه کارها و خدمات جدید هستند. اینگونه تلاش­های بدیع، موجب تولید ماشین­آلات بهتر و سیستم­های تولیدی مؤثر می­شود. تعهدات کارآفرینی موجب بهبود دائمی استانداردهای زندگی می­شود. ارتقای محصولات جدید و انجام خدمات مورد نیاز، زندگی را راحت­تر و ساده­تر می­کند.

3-   کارآفرینی موجب توزیع تناسب درآمد می­شود و اضطراب­های اجتماعی را آرامش می­بخشد:

 وقتی قسمت­های بزرگی از جامعه محروم باقی بمانند، تنش­های اجتماعی که منجر به پدیده­هایی از قبیل مهاجرت و ... می­شود، ایجاد می­شوند. در مقابل وقتی درآمد بطور متناسب توزیع شود، کارآفرینی شکوفا می­گردد. قدرت خرید مردم بیشتر شده و سود بیشتری نصیب کارآفرینان می­شود. درآمد که بطور متناسب توزیع شود باعث ریشه­کنی فقراست که این به حل مشکلات اجتماعی، مانند ارتکاب جرائم، قصور جوانان و سوءتغذیه، کمک می­کند.

4-   کارآفرینی موجب بهره­برداری از منابع و فعال شدن آنها برای بهره­وری عظیم ملی می­شود: در کشور ما اگر از منابع آن به خوبی استفاده شود، از نظر اقتصادی سریعتر توسعه می­یابد. کارآفرینی راهی برای استفاده بهینه از منابع مالی خانواده و فردی را ایجاد می­کند.

5-   کارآفرینی موجب سود اجتماعی از طریق دولت می­شود:

 با درآمدهایی که دولت از طریق مالیات، حقوق گمرکی و .. اخذ می­کند (بدون در نظر گرفتن مالیاتی که کارگران این کارآفرینان می­پردازند) می­تواند در پروژه­های ملی مانند: پل­سازی، تسهیلات پزشکی، آموزشی، پژوهشی و ... صرف کند.

6-   عامل رفع خلل، شکاف­ها و تنگناهای بازار و اجتماع:

کارآفرینان با بهره­گیری از نیروی خلّاق، ریسک­پذیری و تحمل ابهام، قادر هستند به زیرکی و ظرافت و سرعت هرچه تمام­تر تهدیدات و تنگناهای محیطی را تبدیل به فرصت کرده و در شرایط سخت، نظیر کمبود ارز، تورم، جنگ و .. فرصت­های جدید را کشف و مورد بهره­برداری قرار دهند.

7-   عامل تعادل در اقتصاد پویا و ترغیب و تشویق در سرمایه­ گذاری.

8-   عامل تحول و تجدید حیات ملی و محلی.

9-   عامل کاهش بوروکراسی اداری (کاهش پشت­ میزنشینی و مشوّق عمل­گرایی و..).

10- عامل نوآوری و روان­کننده تغییر.

11- عامل تحریک و تشویق حس رقابت.

12- عامل ایجاد ثروت و توزیع درآمد.